Jste zde

Domů » Alcúdia

Alcúdia a pláže

Mallorská pláž - Alcúdia
Autor: Fagerjord

Letovisko Alcúdia leží na severním pobřeží ostrova Mallorca, asi 60 km od letiště. Pláže tohoto letoviska patří k těm nejkrásnějším plážím celého ostrova. Alcúdia je významné turistické středisko Mallorky, ve kterém se nachází mnoho hotelů, restaurací a také obchodů pro turisty. Je to bezpochyby ideální místo pro trávení dovolené rodin s dětmi a to nejen díky krásným plážím.

Pláž v Alcúdii je dlouhá celkem 11 km a rozkládá se od Can Picafortu až k Port d´Alcudii, je zcela ideální pro rodiny s dětmi. Písek je velmi jemný, světlý a děti zde najdou dostatek místa pro hraní. Vstup do vody je pozvolný a tak to lepší už ani být nemůže! Na pláži najdete příležitosti pro různé vodní sporty, například jet-ski, paragliding, vodní lyžování a samozřejmě i vodní šlapadla. Podél pláže jsou k dispozici restaurace a navíc je zde několik malých plážových stánků, kde si můžete koupit občerstvení, zmrzliny a nápoje.

Historická stará část města Alcúdia je nejstarší na Mallorce a zcela jistě stojí za vaší návštěvu. Naleznete zde pečlivě opravené uličky starého města, dobře zachované městské hradby a několik zajímavých malých obchůdků. Každé úterý a neděli se zde také konají trhy.

Mallorca na Facebooku