Jste zde

Domů » Binissalem

Binissalem

Binissalem - Mallorka

Asi 20 kilometrů východním směrem od hlavního města Palma, na ostrově Mallorca, ve vnitrozemí nedaleko města Inca, se nachází obec Binissalem, která má téměř 7 000 obyvatel.

Je označována jako centrum pěstování vinné révy na Mallorce, kterrá má původ již ve 14. století. Na 1000 hektarech s vinnou révou pěstuje obec téměř výlučně vysoce kvalitní víno, které má v obchodech také odpovídající cenu.

V Binissalemu najdete také "přivandrovalce", téměř 10% obyvatel jsou cizinci. Pro svou polohu ve vnitrozemí je ale toto místo turisticky méně atraktivní, proto se v předchozích desetiletích vyvíjelo pomaleji a přirozeněji než mnoho letovisek na pobřeží.

Dominantou obce je kostel Nostra Senyora de Robines. Kdo přijíždí do Binissalemu po dálnici, vidí jeho kupoli se zvonicí již zdaleka. Základy pocházejí z 15. století a teprve v roce 1908 byla dokončena jeho stavba v novogotickém stylu. Na náměstí před kostelem se koná každý pátek dopoledne týdenní trh, na kterém se prodávají převážně zemědělské produkty.

Binissalem - kostel
Binissalem - vinná réva

Mallorca na Facebooku