Jste zde

Domů » Cala d’Or

Cala d’Or

Obec Santanyi - náměstí
Autor: Random_fotos

Letovisko Cala d’Or leží směrem na jihovýchod od města Palma de Mallorca. Je proslulé především díky zachovalým tradičním stavbám s bílou omítkou.
Větší část Cala d’Or patří pod obec Santanyi a malý kousek na severu patří k městu Felanitx. Pro řidiče je velmi obtížně vyznat se ve změti zdejších jednosměrek, které jsou navíc velmi úzké. Tento systém jednosměrných ulic nutí řidiče k mnoha objížďkám a dělá tak místo větší, než ve skutečnosti je.
Infrastruktura ve městě se kompletně přizpůsobila turistům. Ve středu města je pěší zóna s mnoha obchůdky a restauracemi. Okolo přístavu je také mnoho restaurací a občerstvení, kde se dá dobře najíst.

Slovo „cala“ označuje ve španělštině malou zátoku. Cala d’Or ale není jedinou zdejší zátokou. Za návštěvu také stojí Cala Egos, Caló des Pou, Cala Gran, Cala Esmeralda, Cala Azul, Cala Ferrera nebo Cala Serena.

Do města se lze dostat z letiště po silnici směrem na Santanyi přes S’Alqueria Blanca a Porto Pedro. Směrem na severovýchod leží vesnice S’Horta a Calonge. V blízkosti letoviska se nacházejí také zajímavé výletní cíle Santuari de Sant Salvador a Castell de Santueri.

Cala d’Or - nedaleký hrad Castell de Santueri
Autor: ruprechtl

Mallorca na Facebooku