Jste zde

Domů » Cala d’Or

Cala d´Or - informace

Cala d´Or se nachází v jihovýchodní části ostrova Mallorca a stejně jako většina míst na pobřeží Mallorky, i toto letovisko se rozvinulo teprve v "nedávných" letech. Zvláště potěšující na tom ale je, že díky zachování místní architektury zůstalo toto místo ušetřeno moderních stavebních prohřešků, v podobě betonových "monster".

Velká část městečka náleží k obci Santanyi a menší část obce na severu je již částí obce Felanitx. Trochu matoucí je pro řidiče komplikovaný systém úzkých jednosměrek, které nutí k objížďkám a tak se toto městečko zdá větší, než ve skutečnosti je.

Infrastruktura Caly d´Or je zcela přizpůsobena turismu. V centru se nachází pěší zóna, ve které je jedna restaurace vedle druhé a především v létě je zde velmi živo. Také okolo přístavu se nachází nespočet podniků.

Ačkoliv už podle názvu tohoto místa můžeme tušit, že se zde někde nachází zátoka (španělsky "cala"), podobných míst se nachází v okolí několik. Můžeme jmenovat například Cala Egos, Caló des Pou, Cala Gran, Cala Esmerelda, Cala Azul, Cala Ferrera a Cala Serena. Severním směrem od městečka se nachází Cala Sa Nau.

Mallorca na Facebooku