Jste zde

Domů » Cala Figuera

Cala Figuera

Cala Figuera - přístav s loďkami

Cala Figuera je částí města Santanyi a je známá především díky svému malebnému přístavu, který lze pěšky celý obejít a udělat si tak příjemný výlet. Cala Figuera nemá svou vlastní pláž, proto zde chybí velké hotely, a proto zde také potkáte nezvykle málo turistů. Díky tomu si ale toto místo mohlo zachovat mnoho ze svých tradic a historie.
Jako tip na výlet lze určitě doporučit již zmíněný malý přístav, který je obklopen ze dvou stran výběžky pevniny. Dále lze navštívit pláž s’Amarador. Příjemná je také procházka až na konec zátoky. Odtud se lze dostat k úžasnému skalnatému pobřeží. Při dobrém počasí se nabízí krásný výhled na neobydlený ostrov Cabrera. Na druhém konci zátoky stojí strážní věž Torre d’en Beao.

Cala Figuera leží na jihu ostrova. Z letiště sem vede dálnice a autem trvá cesta asi jednu hodinu. Lze se sem dostat také autobusem z Palmy de Mallorca přes zastávky Son Llatzer, es Pillari, S’Aranjassa, S’Arenal, Poligon Llucmajor, Llucmajor, Campos, es Palmer, Colònia de Sant Jordi, Ses Salines, Es Llombards, Santanyi, Cas Concos, Felanitx a Cala Santanyi až do Cala Figuera. Důležité je upozornění, že autobus vždy nemusí stavět na všech zastávkách.

Cala Figuera, Mallorca - pobřeží
Cala Figuera - blízká pláž s’Amarador

Mallorca na Facebooku