Jste zde

Domů » Cala Figuera

Cala Figuera

Cala Figuera - Mallorka

Vesnička Cala Figuera leží na jihovýchodním pobřeží ostrova Mallorca, ve stejnojmenné zátoce. Je součástí obce Santanyí, dříve byla také jejím přístavem. Při procházce po vesničce můžete potkávat stále více a více turistů, i když jich je tady na mallorské poměry stále poměrně málo.

Důvody jsou hned dva, chybějící velké hotelové komplexy a také vlastní pláž. A tak si mohla Cala Figuera uchránit mnoho ze svého půvabu, a zůstat i nadále atraktivním cílem pro výlety.

Výlet do tohoto místa lze zkombinovat i s dalšími cíly, například s pláží, vhodnou ke koupání, S´Amarador. Za podívání určitě stojí také malý přístav v zátoce, která sestává ze dvou postranních ramen, Caló d’En Boira a Caló d’En Busques. Na levé části leží typické rybářské domky se "zaparkovanými" loďkami.

Velmi pěkná je také procházka přes obec až k příkrému pobřeží. Při dobrém výhledu se vám otevře fantastický výhled na ostrov Cabrera, rozlehlý neobydlený ostrov jižním směrem od Mallorky. Naproti Cala Figueře, na druhé straně zálivu, leží maják Torre d´en Beao.

Mallorca na Facebooku