Jste zde

Domů » Cala Millor

Cala Millor

Cala Millor

Cala Millor patří mezi nejoblíbenější turistická letoviska ve východní části ostrova Mallorca. Leží přibližně 20 kilometrů severovýchodně od Manacoru. Správně patří letovisko do obvodu dvou měst – Son Servera na severu a Sant Llorenç des Cardassar na jihu.
Cala Millor je opravdovým centrem turistů, zátoka je kompletně zastavěna hotely. V jižní části letoviska se nacházejí relativně modernější zařízení.
Pláž na Cala Millor je vhodná především pro rodiny s dětmi, protože je vcelku rozlehlá a postupně se svažuje do moře. Na pláži bohužel nerostou žádné stromy nebo keře, takže jediný stín poskytují slunečníky. V letovisku žádné jiné turistické atraktivity nejsou. Pouze několik kilometrů dále od zátoky lze navštívit Safari park, kde jsou k vidění především zvířata z Afriky. V Cala Millor je k dispozici několik obchodů.

Do Cala Millor se lze z letiště dostat autem po rychlostní silnici směrem do Manacoru. Odtud po silnici do Porto Crista a odtud vede značená silnice do Cala Millor. Kdo chce cestovat veřejnou dopravou, může jet autobusem z Palmy de Mallorca přes Algaida, Montuiri, Vilafranca, Manacor, Porto Cristo, S’Illot a Sa Coma až do Cala Millor.

Cala Millor - jedna z pláží
Autor: Gert Mewes

Mallorca na Facebooku