Jste zde

Domů » Cala Rajada

Cala Rajada (Cala Ratjada)

Cala Rajada - blízké pobřeží
Autor: palestrina55

Městečko Cala Rajada (španělsky Cala Ratjada) leží ve východní části ostrova a patří k těm místům na Mallorce, která jsou dále od letiště. Ačkoliv cesta do Cala Rajady trvá poměrně dlouho, v každém případě se vyplatí.

Nejbližší pláž, která se nachází u turistického nachází, je Platja Son Moll. Je relativně malá a protože v blízkosti ní se nachází poměrně dost hotelů, tak je i často přeplněná. Ještě menší je pláž Cala Gat, která se sice nachází trošku dále od hotelových zařízení, přesto ale je také hojně navštěvována. Pláž Cala Agulla (Cala Guyá) je největší z pláží kolem Cala Rajady a o něco dále se nachází Cala Mesquida. Tato pláž je už ale natolik vzdálená, že se na ni dostanete pouze autem, autobusem nebo na kole.

Kdo se do Cala Rajady nepřijede pouze koupat, může si prohlédnout téměř původní přístav. Kotví v něm rybářské lodě a několik málo jachet zámožnějších občanů. Okolo přístavu se nachází několik restaurací. A kdo má chuť se trošku projít, může vyzkoušet procházku po krásné promenádě od pláže Cala Gat až k zálivu Son Moll, která vede přímo kolem přístavu v Cala Rajadě. Celá procházka trvá přibližně půl hodiny.

Z letiště ve městě Palma de Mallorca se sem dostanete, pokud nejprve pojedete po rychlostní silnici směrem na Manacor, dále budete následovat značení směrem na město Arta. Odtud je to pak ještě přibližně něco přes 10 kilometrů do Cala Rajady.

Cala Rajada - jedna z ulic
Autor: palestrina55

Mallorca na Facebooku