Jste zde

Domů » Calas de Mallorca

Calas de Mallorca

Calas de Mallorca s krásnou zátokou

Letovisko Calas de Mallorca leží na jihovýchodním pobřeží Mallorky. Správně patří k městu Manacor. Letovisko tvoří dohromady několik zátok, je zde mnoho hotelů a prázdninových domů.
Mezi turisty jsou oblíbené především zátoky Cala Antena a Cala Domingos na jihu. Cala Domingos se vlastně skládá ze dvou menších zátok - Platja Es Domingos Petits neboli Cala Domingo Petits a Platja Es Domingos Gran neboli Cala Domingo Gran, které jsou od sebe odděleny skalnatým výběžkem pevniny. Přibližně ve středu celé oblasti se nachází další menší zátoka Sa Romeguera, ta ale není vhodná ke koupání.

Z letiště se sem lze dostat autem po silnici směrem do Camposu. Z Camposu se jede dále do Felanitxu a odtud směrem na Portocolom. Těsně před městem Portocolom se odbočí směrem na Porto Cristo, za několik minut se již ocitnete v Calas de Mallorca. Kdo chce využít veřejnou dopravu, může jet vlakem z Palmy de Mallorca do Manacoru a odtud autobusem do Calas de Mallorca přes Porto Cristo, S’Illot, Sa Coma, Cala Millor, Cala Bona, Port Verd a Port Vell.
Severně od Calas de Mallorca se nacházejí další malebné zátoky, které jsou ale přístupné pouze pěšky (například Caló des Soldat, Cala Bóta, Cala Virgili, Caló des Serral, Cala Sequer, Cala Varques, Cala Falcó). Jižně od Calas de Mallorca leží zátoka Cala Murada.

Pobřeží letoviska Calas de Mallorca
Autor: chaouki

Mallorca na Facebooku