Jste zde

Domů » Camp de Mar

Camp de Mar

Pohled na letovisko Camp de Mar na Mallorce
Autor: jonrawlinson

Malé letovisko Camp de Mar se nachází na jihozápadním pobřeží ostrova Mallorca.

Leží mezi městečky Port d'Andratx a Paguera (4 km daleko), v regionu Serra de Tramuntana.

Od hlavního města Palma de Mallorca je vzdálené asi 40 km.

Původně rybářská vesnička se v posledních letech přeměnila na oblíbenou turistickou destinaci.

Najdete zde hotely, apartmány, bary, restaurace a také golfové hřiště nebo tenisové kurty.

První hotel v letovisku byl postaven již v roce 1932 a roku 1949 tady koupil dům slavný špión Tomás ‘Tommy’ Harris. Později, v 80. letech, se v obci začal stále výrazněji rozvíjet cestovní ruch.

Camp de Mar bylo také dříve místem setkávání mnoha známých osobností, kdysi zde měla dům i slavná modelka Claudia Schiffer. I přes pozdější modernizaci je dnes klidnějším místem pro pohodové turisty, kteří si chtějí užívat klid na pláži a úchvatné výhledy.

Pláž

Místní, jen pozvolna se svažující pláž Platja de Camp de Mar je ideální pro rodiny s dětmi. Vzhledem k tomu, že je pláž umístěná v zátoce, koupající se návštěvníci jsou velmi dobře chráněni před větrem a vlnami, a Středozemní moře je zde klidné.

Pláž je malá a celkem tichá, ani v hlavní sezóně není přeplněná turisty. Možná i díky tomu patří k nejčistším plážím, které ostrov Mallorca nabízí. Přímo před pláží leží malý ostrůvek s restaurací "La Illeta", který je přístupný pouze přes úzký dřevěný most.

Písečná pláž je asi 200 metrů dlouhá a 60 metrů široká, mořské dno je částečně skalnaté a částečně pokryté oblázky. Jen pár kroků od ní se nachází další pláž Platja de ses Dones, která je mnohem méně navštěvovaná, protože je kamenitá.

Pláž se sprchami i toaletami je dobře udržovaná, zapůjčit si můžete vodní šlapadla a kromě toho je zátoka velmi dobrá ke šnorchlování, a to zejména kolem malého pobřežního ostrůvku.

V blízkosti se nachází další prázdninová destinace s hezkými plážemi - Port d'Andratx, velice populární mezi německými turisty.

Aktivity a výlety

Pokud si chcete užít více než jen krásné pláže a skalnaté zátoky, můžete prozkoumat jihozápad ostrova a nádherné pohoří Tramuntana. Několik tras pro pěší turistiku a cykloturistiku po ostrově začíná přímo v obci.

Strážní věž ze 16. století, kterou nechala zrestaurovat rodina Claudie Schiffer, je často oblíbeným výletním cílem a nabízí panoramatický výhled na okolní pobřeží a krajinu.

Můžete si také udělat výlet do přírodní rezervace skalnatého "Dračího ostrova" Dragonera. Nedaleké golfové hřiště Golf de Andratx zase láká návštěvníky svým špičkovým vybavením pro golfisty.

Golfové hřiště na okraji Campu de Mar bylo otevřeno v roce 2001. Má 18 jamek, 6089 m a par 72. Čas od času tady lze spatřit i některé celebrity.

Pro poznání autentické Mallorky byste měli navštívit typické španělské město Andratx, nedaleký Port Andratx je zase živým rybářským přístavem s výbornými obchody a restauracemi.

Místo

Camp de Mar, Mallorca 39° 32' 15.5688" N, 2° 25' 23.6532" E
Location

Mallorca na Facebooku