Jste zde

Domů » Colònia de Sant Jordi

Colònia de Sant Jordi a pláže

Colònia de Sant Jordi je malé letovisko poblíž jižního cípu ostrova Mallorca, mysu Cap de Ses Salines. Letovisko vzniklo z původně rybářské vesnice. Nacházejí se zde větší hotely, to ale místu na klidu neubírá. Středem letoviska je přístav a pláž Sa Platja Es Port, kde také leží většina útulných restaurací a malých obchodů. Z přístavu se návštěvníci mohou vydat lodí na nedaleký ostrov Cabrera, který je přírodní rezervací.

Pláž Es Port se nachází v blízkosti centra, přímo u přístavu. Je dlouhá asi 160 metrů a široká průměrně 30 metrů. Pokryta je jemným bílým pískem, voda je zde světle modrá a průzračná. Je oblíbená místními obyvateli i turisty nejen díky centrální poloze, ale i vynikajícími službami. Podél pobřežní promenády s palmami stojí bary a restaurace, které nabízejí příjemné posezení a občerstvení.

Na pláži je půjčovna lehátek a slunečníků, veřejné toalety. Můžete si zde také vyzkoušet různé vodní sporty jako například šlapadla anebo jízdu na motorovém člunu. Sa Platja Es Port je vhodná pro rodiny s dětmi, které zde najdou dostatek místa pro hry a zároveň je vstup do moře relativně pozvolný.
Pláž je dostupná pěšky, autem nebo autobusem. Zaparkovat můžete na zpoplatněném parkovišti, které se nachází asi 200 metrů od pláže.

Pláž Es Dolc (Platja Es Dolc) o délce 350 metrů leží v přírodní chráněné oblasti, asi 600 metrů východním směrem od pláže Es Port. Písek je bílý, voda průzračná a vstup do moře mělký. Z pláže Es Dolc se návštěvníkům naskytne krásný výhled na město s přístavem a maják. Na pláži je možné si pronajmout lehátka a slunečníky, občerstvení je nabízeno v plážovém baru, bohužel se zde ale nenabízejí vodní sporty ani veřejné toalety. Es Dolc je vhodná pro rodiny s dětmi, děti zde najdou dostatek prostoru pro hraní a vstup do vody je pozvolný.

Přírodní pláž Es Pregons Grans se nachází asi 2 km od letoviska Colònia de Sant Jordi, je cca 200 metrů dlouhá a 20 – 25 metrů široká. Pokrytá je jemným bílým pískem, v její zadní části se nacházejí duny s trochou vegetace a piniemi. Téměř výhradně je využívána vyznavači nudismu a vedle ní leží menší pláž Es Pregons Petits, která je také nudistická. Na pláži nejsou poskytovány žádné služby ani restaurace.

Místo

Colònia de Sant Jordi 39° 19' 1.3692" N, 2° 59' 53.5524" E
Zařazení: 
Location

Mallorca na Facebooku