Jste zde

Domů » Colonia de Sant Père

Colonia de Sant Père

Colonia de Sant Père - Mallorka

Colonia de Sant Père (španělsky Colonia de San Pedro) se nachází na severovýchodním pobřeží ostrova Mallorca. Leží v jižní části zálivu Alcúdia a patří k území obce Artà, v regionu Llevant. Žije zde pouze okolo 500 obyvatel.

Turistická infrastruktura tu není nijak zvlášť zajímavá. Za zmínku stojí malý přístav a krátká promenáda po pobřeží. Je zde malá pláž, která je během léta poměrně plná, ale především tu jsou místní obyvatelé. Cestovat sem kvůli pláži se určitě nevyplatí, v blízkém okolí se nachází daleko větší a atraktivnější pláže.

V místním přístavu kotví sice několik rybářských lodí, ale většinou jsou zde "zaparkované" jachty. Místní domy jsou 1- až 2-patrové budovy, obec zůstala ušetřena od hotelových výškových budov, která jsou typická v jiných turistických letoviscích. Turismus se tu ještě nestihl masově rozšířit, procházka po promenádě je opravdu klidnou záležitostí.

V bezprostřední blízkosti Colonia de Sant Père se nachází několik menších osad. Můžeme z nich jmenovat především Urbanizació Betlem, Urbanizació Montferrutx nebo Urbanizació s´Estanyol, které vznikly teprve v 60. letech minulého století.

Colonia de Sant Père - přístav

Mallorca na Facebooku