Jste zde

Domů » Can Pastilla

Dovolená v Can Pastille, 2. část

Plážová promenáda je určena k pohodovým pěším procházkám, ale můžete tady projíždět i na kole nebo třeba na kolečkových bruslích. Příjemnou procházku nebo výlet na kole tady můžete uskutečnit z El Arenalu až do hlavního města Palma de Mallorca.

Samotná pláž letoviska Can Pastilla je dobře udržovaná a uklízí se každý den. Jsou zde k dispozici lehátka a slunečníky (za poplatek) a každé Balneario je vybaveno toaletami. Silnice jsou úzké a domy jsou postaveny hustě vedle sebe.

V zimě sem přijíždějí převážně starší turisté, často ze španělské pevniny. Několik hotelů tak má otevřeno i v zimě, a v té době budete mít dlouhé písečné pláže téměř jen sami pro sebe.

Jídlo a pití

Nedaleko na východ od Balnearia 15 vede ulice Carrer Veler na plážovou promenádu. Jsou tam ty nejnavštěvovanější denní restaurace celé Platja de Palmy. Přímo bezkonkurenční ceny za středoevropská jídla, za kávu a zákusek, ale třeba i za sangrii, stejně jako i příjemné prostředí hned u promenády, nabízejí podniky Palm Beach a cafetería Borneo.

Mezi zátokou Cala Estancia a začátkem i koncem pláže, přerušenou jen letoviskem El Arenal, je návštěvníkům k dispozici přístav jachet. I tady místní restaurace nabízejí skvělé rybí pokrmy.

Na východním okraji této zóny narazíte i na Puro Beach Club "Oasis Del Mar", ze kterého se časem stalo oblíbe místo veselého životního stylu. Vstup do klubu je zcela zdarma a v létě se tady můžete bavit dlouho do noci. Tamní kuchyně patří k nejlepším, ovšem i k poněkud dražším.

Palma Aquarium

Velká turistická atrakce Palma Aquarium na ostrově Mallorca je kombinací akvária a zábavního parku, které najdete asi 1,5 km od cetra letoviska Can Pastilla, v západní části Platja de Palma.

V roce 2003 tady byl na ploše 4,2 hektarů a v ceně 32 milionů eur vybudován komplex budov včetně zahrady, kde se nachází 55 nádrží s 5 miliony litry vody a s 8000 exempláři více než 700 druhů mořských živočichů.

Jednotlivé biotopy se týkají Středomoří, Indického, Atlantského a Tichého oceánu. K vidění jsou tady i velké exempláře žraloků, rejnoků a mořských želv. Velká střešní zahrada, vybudovaná jako džungle, je druhou největší svého druhu v Evropě.

Kromě komerčních účelů plní akvárium i funkci pro zachování mořských živočichů a rostlin, například citlivých korálových společenství v Indickém oceánu. Vše je vědecky monitorováno a prakticky demonstrováno. Pro absolvování "běžného okruh" počítejte s časem asi 3 až 4 hodiny.

Akvárium Palma Aquarium - podmořský svět

Místo

Palma Aquarium, Mallorca 39° 31' 52.9608" N, 2° 43' 46.1712" E
Location

Mallorca na Facebooku