Jste zde

Domů » S’Arenal (El Arenal)

El Arenal, 2. část

Pokud pojedete po silnice dál přes Son Veri, uvidíte mnoho krásných starých vil. Poté se ocitnete v novější zástavbě za vysokým východním pobřežím zálivu u Palmy. Na okraji strmého svahu se vine pěší, cyklistická a bruslařská promenáda, a místní části Cala Blava a Bella Vista na nejvzdálenějším konci zálivu.

Za Son Veri se u široké silnice, směřující ke Cala Blava, nachází největší vodní park na celém ostrově Mallorca. Areál Aqualandu El Arenal je rozhodně pojat velkolepěji, než Western Water Park v letovisku Magaluf anebo Hidropark v Alcudii, a leží také v krásnější poloze, zasazen do nádherné zeleně.

Nacházejí se také 4 z celkových 15 balnearios ("plážových zařízení"), které jsou rozmístěny na úsecích pláže asi po 200 až 300 m. K El Arenalu patří úsek pláže Balneario 1, Balneario 2, Balneario 3 a Balneario 4. Ostatní části patří z politického hlediska k hlavnímu městu ostrova Palma de Mallorca.

I tak mnoho návštěvníků označuje celou oblast Platja de Palma (Playa de Palma) jako "Arenal“. A právě Playa de Palma patří k těm několika málo místům na ostrově Mallorca, na kterých panuje turistický ruch i v zimních měsících.

Ekonomika letoviska se téměř výýhradně orientuje na oblast cestovního ruchu. Pobřežní zóna byla na konci 20. století přestavěna a byla zde vystavěna promenáda osázená palmami, současně došlo i k omezení používání automobilů.

Zajímavosti

Mezi místní zajímavosti patří staré vesnické jádro s typickými domky z dob jejich založení v 18. a v 19. století. Určitě navštivte také moderní přístav s Yacht Clubem R. C. N. (Real Club Nautico), který je bezpochyby jedním z nejznámějších zařízení na provozování jachtařského sportu na Baleárských ostrovech a nachází se jižně od Platja de Palmy na ulici Carrer de los Roses.

Club je znám i ve spojitosti s každoroční regatou Copa del Rey de Vela, která se tu koná často za účasti španělského krále Juana Carlose I., který je tu nejen hostem, ale závodu se i obvykle účastní.

Malé zátoky vhodné ke klidnému koupání objevíte mimo vyšlapané cesty masového turistického ruchu, podél útesů směrem na Llucmajor. Jsou to např. Caló de Sant Antoni, sa Roca des Turista, es Calonet d’es Fornàs a Rentador de sa Senyora.

Obyvkle ve čtvrtek dopoledne se v El Arenalu konají týdenní trhy, každé úterý dopoledne se pak koná trh se zeleninou.

Místo

Aqualand El Arenal, Mallorca 39° 29' 43.9548" N, 2° 45' 35.5788" E
Location

Mallorca na Facebooku