Jste zde

Domů » Sóller

Letovisko Sóller

Port de Sóller a moře
Autor: Cayetano

Letovisko Sóller se nachází v překrásné zátoce Bahía de Sóller na severozápadě ostrova Mallorca. Na každém konci této zátoky je umístěna jedna pláž. V blízkosti letoviska leží pohoří Serra de Tramuntana , které letovisku vytváří impozantní zázemí.

Toto letovisko se rozkládá podél pobřežní promenády, která nabízí občerstvení v několika příjemných restauracích. U promenády se nachází první, menší úsek pláže, který je velice pěkný. Zbylá část pláže je bohužel velmi úzká a písek je promíchán s hrubým pískem a s kamínky.

Druhá pláž, Platja d´en Repic , je sice úzká, ale velice za to velice pěkná, pokrytá převážně pískem. Vstup do moře je ale dost strmý. Ani jedna z pláží letoviska Sóller není příliš vhodná pro rodiny s malými dětmi. Na pláži je možné si pronajmou vodní šlapadla. Většinu okouzlujících restaurací najdete na promenádě, restaurace se také nacházejí na Platja d´en Repic.

Do letoviska Sóller je možné se dostat pohodlně autem. Musíte projet tunelem, kde se platí mýtné a dále přes hory. Můžete též využít železnici a jet do letoviska historickým vlakem Ferrocarril de Sóller , který je také nazýván "Červený blesk" a který spojuje už od roku 1912 toto letovisko s hlavním městem Palma de Mallorca.

Mallorca na Facebooku