Jste zde

Domů

Mallorca - cykloturistika

Výběžek Cap Formentor se silnicí i pro cyklisty

Cyklistika je u turistů na Mallorce velmi oblíbená. Někteří si přivezou kolo vlastní, je ale také možné si kolo pronajmout na místě. Důležité je upozornění, že na Mallorce je silniční provoz velmi hustý a silnice jsou většinou na evropské poměry velmi úzké, proto tedy musí být cyklisté na svých výletech velmi opatrní.
Náročnější terén poskytuje pro cyklisty pohoří Tramuntana. Pro pohodlnější a ne tak náročné ježdění je vhodnější rovinatá část ostrova. Na některých silnicích jsou vyznačeny stezky pro cyklisty a jsou tedy bezpečnější než normální silnice bez stezek. Takto vyznačené trasy se nacházejí v okolí Can Picafortu, mezi městy El Arenal a Palma de Mallorca nebo podél pobřeží mezi Arenalem a Sant Jordi.
Většina hotelů disponuje servisem pro cyklisty a místností, kam se dají kola uložit. Některé hotely také nabízejí cyklistické výlety s průvodcem.
Na Mallorce již neexistují žádné komerční kempy a volné kempování je povoleno jen na určitých místech. Cyklisté s omezeným rozpočtem a cestující „na vlastní pěst“ to zde mají o trochu těžší. Většinou je totiž ubytování koupené přímo na místě dražší než koupě celého zájezdu předem přes cestovní kancelář.

Mallorca na Facebooku