Jste zde

Domů

Mallorca - informace na cestu

Letiště Palma de Mallorca pohledem z letadla

Ke vstupu na Mallorcu je potřeba platný cestovní pas nebo občanský průkaz. Psi a kočky musí mít EU Pet Passport a potvrzení o očkování proti vzteklině nejdéle rok staré.
Od roku 2002 se v celém Španělsku a tedy i na Mallorce platí eurem.

K řízení auta je povoleno 0,5 promile alkoholu v krvi. Maximální povolená rychlost v obci je 50 km/h, mimo obec 90 km/h a na dálnici 120 km/h. Telefonování mobilním telefonem při jízdě je zakázáno a cestující se musí povinně za jízdy připoutat. Povinné je používání reflexní vesty, pokud řidič zastaví na silnici a vystoupí z vozidla. Na Mallorce jezdí řidiči velmi rychle a často riskují při předjíždění. Pokuty jsou velmi vysoké a většinou musí být zaplaceny přímo na místě.

Ve velkých hotelech a prázdninových zařízeních odpovídají hygienické standardy těm evropským. Přesto je lepší nepít vodu z kohoutků. Zažívací problémy mohou nastat při konzumaci neobvyklých jídel s velkým množstvím oleje. Nezanedbatelným nebezpečím může být také silné sluneční záření, proto je nutné si chránit pokožku a oči.

V případě potřeby lékařské péče je dobré obrátit se na hotelovou recepci nebo na průvodce. Lékárny se nazývají „farmàcia“ a v sortimentu mají obvyklé léky jako u nás. Tísňové telefonní číslo je 112.

Mallorca na Facebooku