Jste zde

Domů

Mallorca - sportovní aktivity

Jachetní kotviště na Mallorce, Port de Pollenca

Vodní sporty jsou u aktivních turistů na Mallorce velmi oblíbené. Pobřeží Port de Pollenca nabízí vhodné podmínky pro začátečníky s plachtěním. Zkušení skipeři si mohou v téměř každém přístavu zapůjčit loď a vydat se na okružní plavbu kolem ostrova.
Nádherné skalnaté pobřeží s mnoha jeskyněmi je lákadlem pro všechny potápěče.

Již mnoho let platí ostrov Mallorca také za ráj pěší turistiky, přestože to někdy turisté na svých túrách nemají lehké. Často se totiž setkají s nápisy zakazujícími průchod přes soukromé pozemky bohatých rodin a prominentů. Bohužel je to částečně vina i samotných turistů, protože ti za sebou často nechávají na cestách velký nepořádek.
V posledních letech dochází na Mallorce k výstavbě turistických stezek. Díky iniciativě FODESMA byly vyznačeny dvě trasy, které tak obnovily původní poutní cestu Artáklášter Lluc a 120 kilometrů dlouhou cestu přes pohoří Tramuntana z města Andratx do Pollençy.
Některé trasy se dají zvládnout za jeden den, na některé náročnější je potřeba dnů více. K pěším túrám jsou zapotřebí pohodlné pevné boty, občerstvení a ochrana proti slunečnímu záření. Pěší výlety lze podnikat individuálně nebo je možné si zaplatit průvodce. Na mnoha výchozích místech je turistické značení, nicméně je dobré opatřit si také mapu.

Nejenom díky mnoha zámožným cizincům, kteří se na Mallorcu přistěhovali, se stal ostrov rájem pro golfisty. Nabídku golfových služeb využívají také turisté a mnoho hotelů se specializuje přímo na golfisty. V současnosti je na ostrově 19 golfových hřišť, například Son Vida (Palma, 18 jamek, PAR 71), Muntaner Golf Club (exkluzivně pro hosty hotelů Son Vida a Arabella Sheraton, Palma, 18 jamek, PAR 72) nebo Golf de Andratx (18 jamek, PAR 72).

Golfový klub na Mallorce, Pula Golf

Mallorca na Facebooku