Jste zde

Domů » Calvia

Městečko Calvia

Část městečka Calvia

Městečko Calvia se nachází na jihozápadě ostrova Mallorca, žije zde přes 2 tisíce obyvatel. Hlavní město Palma de Mallorca je vzdálené přibližně 20 km směrem na východ. Celá oblast kolem obce je bezesporu jednou z nejpopulárnějších destinací na Mallorce díky příjemnému podnebí a velké nabídce hotelů a jiných rekreačních zařízení, a to jak v létě, tak i v zimě.

Zajímavý je kostel Sant Joan Baptista, který byl postaven již ve 13. století. Přestaven a zrekonstruován byl v roce 1604 a pak ještě na konci 19. století, kdy vznikla stavba, která kombinuje prvky secese s řadou starších architektonických stylů. Charakteristikou původní novogotické stavby jsou nápadně velká okna z barevného skla a dvě malé zvoničky. Krásný románský portál je bohatě zdoben reliéfy, které představují Kristův křest.
Na stejném místě jako kostel se nachází radnice, na jejíž vnější zdi je vyobrazen zajímavý příběh, který barvitě ilustruje mallorské dějiny. Po prohlídce obou památek jistě navštívíte nedalekou kavárnu.

Místní trhy se konají každé pondělí od rána, v historickém jádru. Tento tradiční trh se skládá z více než šedesáti prodejních stánků, které jsou postaveny kolem celého Carrer Major. Prodejci nabízejí především potraviny, oblečení, boty a rozličné řemeslnické výrobky.
Velký trh s ovcemi a kozami se koná poslední dubnový týden, obvykle v sobotu a v neděli v části Calviá Vila.

U pobřeží Středozemního moře, které je od města vzdálené asi 10 km, jsou četné pláže s celkovou délkou 54 km. Většina těchto pláží je vynikající kvality, některé dokonce obdržely ocenění Modrou vlajkou.
Před pobřežím leží několik ostrovů a malých skalnatých ostrůvků: El Toro, El Sec, Sa Porrassa, D'en Sales, Ses Illetes a Sa Caleta. Nejvýznamnějšími z nich jsou pak ostrovy Malgrats a Sa Porrassa.

Kvůli mnoha nerovnostem linie pobřeží tady vznikly mysy, malé zátoky, ostrohy a velké zálivy. Kromě toho tento pobřežní pás obsahuje také vůbec nejvíce skalnatých ostrůvků celého pobřeží Baleárského ostrova. V tomto úseku pobřeží se na jedné straně nachází oblast od ostrova El Toro, skalnaté pobřeží Rafaubetxu až k zálivu Cala Figuera, kde se dochoval původní přírodní charakter, a na druhé straně je tu obydlená oblast s velkými hotely a dalšími turistickými zařízeními.

Calvia - kostel Sant Joan Baptista

Místo

Calvia 39° 33' 54.7416" N, 2° 30' 16.956" E
Location

Mallorca na Facebooku