Jste zde

Domů » Santa Margalida

Městečko Son Serra de Marina

Son Serra de Marina

Son Serra de Marina je malé městečko na severovýchodě ostrova Mallorca, které je tvořeno převážně rodinnými a prázdninovými domy. Velké hotely a diskotéky byste zde hledali marně. Odpovídá tomu i zdejší méně rozvinutá turistická infrastruktura, pokud nepočítáme několik zdejších restaurací.

Odbočka k městečku se nachází zhruba uprostřed silnice mezi Can Picafortem a Artou. Mezi těmito místy vede široká silnice C712, která je v dobrém stavu.
Vydejte se z rušného Can Picafortu po pobřežní silnici ve směru na městečko Arta, kde začíná pobřežní pás Son Real. Tento region je přírodní rezervací s velkými písečnými dunami a zázemím z borovic a dubů. Tady můžete podniknout kilometry dlouhé procházky po plážích.

Marina je částí obce Santa Margarita, je to tiché a klidné místo s asi 1000 obyvateli. I v parném létě, kteří zde žijí téměř výhradně Španělé a obyvatelé. Za to nabízí krásné pláže. Pokud pojedete po hlavní silnici až k moři, na levé straně se nachází malý přístav s více než 100 kotvišti. Odtud začínají skalami obložené písečné pláže, které se táhnou téměř až na konec obce.

Na konci Son Serra de Mariny je velmi krásná dlouhá přírodní pláž, která je i během léta díky absenci hotelů téměř prázdná a proto je také zčásti využívána nudisty. Kdo chce sedět na pláži ve stínu, měl by si s sebou přinést slunečník. Protože Son Serra de Marina nemá kromě pláže žádnou pamětihodnost nebo zvláštnost, můžeme návštěvu doporučit hlavně těm, kteří se zde chtějí jen vykoupat.

Nedaleko konce městečka, směrem na Can Picafort, se nachází pláž Platja se Son Real, která leží při ústí potoka Torrent de Son Real. Na pláž se ale přímo autem nedostanete. Pokud ji chcete navštívit, musíte zaparkovat v přístavu v Serra Nova a odtud jít pěšky asi 15 minut po cestě podél pobřeží.

Místo

Son Serra de Marina 39° 44' 19.5108" N, 3° 13' 20.3988" E
Zařazení: 
Location

Mallorca na Facebooku