Jste zde

Domů » Campos

Mys Cap de Ses Salines

Mys Cap de Ses Salines, Mallorca

Mys Cap de Ses Salines je nejjižnějším místem ostrova Mallorca. Lze se sem dostat pěšky, na kole nebo autem, pravidelná autobusová linka sem nejezdí. Při dobrém počasí lze z mysu dohlédnout až na sousední neobydlený ostrov Cabrera. Pamětihodnosti ani restaurace tady nenajdete, proto je to místo oblíbené především u těch turistů, kteří cestují samostatně a mají rádi přírodu. Velké zájezdy s turisty tu proto moc nepotkáte, okolí mysu nabízí mnoho příležitostí k hezkým procházkám.
Cap de Ses Salines také nenabízí mnoho příležitostí ke koupání, protože zdejší pobřeží je velmi skalnaté. V blízkosti se ale nachází pláž Platja des Caragol, která patří mezi nejhezčí na celém ostrově, není k ní ale možné dojet autem. Z mysu se musí jít pěšky a cesta trvá asi třicet minut. Možná proto je na pláži většinou velmi málo lidí.

Zajímavostí v okolí jsou tzv. salinen, místa, kde se již za dob starých Římanů získávala mořská sůl. Na ploše přes 1000 hektarů se zde ročně získá asi 8000 tun soli.

Z letiště se sem jede po silnici směrem na Campos, tam se odbočí do Ses Salines a odtud směrem na Llombards. Těsně před vjezdem do města Llombards se odbočí ke Cap de Ses Salines.

Písečná pláž Playa des Caragol
Zařazení: 

Mallorca na Facebooku