Jste zde

Domů » Cala Millor

Navštivte Cala Millor

Mallorca a Cala Millor

Letovisko Cala Millor se nachází na východním pobřeží ostrova Mallorca, na území obcí Son Servera a Sant Llorenç. Leží asi 60 km od hlavního města Palma de Mallorca a 20 km od Manacoru. Na ploše 42,56 km² zde žije přes 5 tisíc obyvatel.

Cala Millor se koncem 50. a počátkem 60. let minulého století otevřelo cestovnímu ruchu a rozvoj turismu zde od té doby neustále roste. Městečko je jednou z nejoblíbenějších turistických destinací na ostrově a jednou z nejznámějších v zemích západní Evropy.

Místní pláž s jemným a bílým pískem se rozprostírá v délce více než 2 km a má průměrnou šířku 50 metrů. Moře se tu vyznačuje azurově modrou barvou a křišťálovou čistotou. Roku 2001 obdržela tato pláž dokonce ocenění "Modrá vlajka" od Evropského společenství, což je zárukou kvality a čistoty.
I většina hotelů je špičkové kvality.

Nabídka letoviska se neomezuje pouze na slunce a pláže, ale je tu i mnoho příležitostí k provozování sportovní a kulturní zábavy.
Noční kluby, sportovní zařízení, restaurace nejlepších kategorií, obchody se suvenýry nebo kavárny. To všechno dělá z letoviska ideální místo pro nezapomenutelnou dovolenou.

I v okolí je mnoho zajímavých míst k výletům, např. příroda u Costa de los Pinos, přístav Cala Bona, městečko Son Servera anebo Sant Llorenç s trhy, S'Illot s velkým megalitickým osídlením a přírodní rezervace Punta de n'Amer se strážní věží ze 17. století, odkud je nádherný výhled na krásnou zátoku Cala Millor.

Mallorca na Facebooku