Jste zde

Domů » Cala Pi

Navštivte Cala Pi

Mallorca se zálivem Cala Pi
Autor: leo.laempel

V jižní části ostrova Mallorca, na území obce Llucmajor, se nachází místo Cala Pi, ve kterém žije asi 500 obyvatel. Kolem něj se rozkládá stejnojmenný záliv. Směrem na východ přechází zástavba podél pobřeží v další osadu Vallgornera. Pro návštěvu místa je ideální vypůjčit si auto, autobusové spojení sem žádné nejezdí. Ani velké supermarkety zde nečekejte, pouze malé místní obchůdky.

Cala Pi je malá, romantická skalnatá zátoka, obklopená několika malými prázdninovými resorty, které jsou částečně postaveny v maurském stylu.
Písečná pláž leží na konci zálivu, který se podobá fjordu. Z obce se na pláž dostanete po schodišti. Díky tomu, že je schovaná hluboko mezi skálami, je zde také v létě přes den částečně stín. Pláž je během letní sezóny hlídána plavčíkem.

Na konci zálivu se v Punta de Cala Pi nachází stará strážní věž, která "hlídá" okolní malebnou krajinu a najdete u ní také místo k zaparkování. Záliv tvoří přirozený přístav a tak na spodním okraji útesu uvidíte několik malých "garáží" pro rybářské lodě.

Mallorca na Facebooku