Jste zde

Domů » Paguera

Paguera

Palma de Mallorca, Mallorka

Směrem na západ od města Palma de Mallorca je většina letovisek navštěvována hlavně britskými turisty. Paguera ale k těmto místům nepatří, podobně jako pláž Platja de Palma. Toto letovisko je pro změnu navštěvováno především německými turisty a bývá proto někdy nazýváno také jako "Malé Německo". Ještě do 60. let minulého století to byla rybářská vesnice, ale během 40 let se z ní stalo moderní středisko s mnoha restauracemi a hotely.
Hostům jsou zde k dispozici tři pláže: Platja Palmira, Platja de Tora a Platja de la Romana. V letní sezóně jsou hlídány záchranářem, a protože se velmi pomalu svažují do moře, jsou vhodné pro rodiny s dětmi. Podél pláží se nachází mnoho restaurací a kaváren.

Paralelně s plážemi vede hlavní silnice Bulevar de Paguera. Je zde ale velmi malý provoz a ve večerních hodinách zde žádná auta nejezdí a ze silnice se stane pěší zóna. Také podél této silnice je mnoho restaurací a obchodů.
Z letiště se sem dostanete po dálnici okolo Palmy a poté po silnici směrem na Port d’Andratx. Kdo chce cestovat autobusem, dostaneme se sem také linkami z města Palma.

Mallorca na Facebooku