Jste zde

Domů » Palma Nova

Palma Nova

Noční pohled na letovisko Palma Nova na Mallorce
Autor: JamesHolden

Palma Nova (nebo také Palmanova) je prázdninové letovisko v jihozápadní části baleárského ostrova Mallorca. Patří k obci Calviá a najdete ho v západní části zálivu Palma, v těsné blízkosti města Magaluf. Od hlavního města Palma de Mallorca je vzdálen cca 15 km západním směrem, jeho název v překladu znamená Nová Palma.

Městečko působí díky mnoha soukromým vilám a krásné zeleni jako moderní hotelové město. Stejně jako další letoviska na západní staně zálivu přitahuje velké množství turistů, a to především z Velké Británie.
Na východě se k němu připojuje vesnice Portals Nous, místo setkání mnoha významných a bohatých návštěvníků, kde také najdete širokou nabídku turistických atrakcí podél pobřeží. Západním směrem leží Magaluf, také oblíbené místo britských turistů.

Palma Nova nabízí svým hostům po celý rok opravdu velmi širokou škálu rekreačních a sportovních zařízení. V Nova Sport Centru si můžete vyzkoušet různé druhy sportů. Je zde 10 antukových tenisových kurtů, škola veslování, fotbalové hřiště s umělou trávou anebo dokonce bazén.

Volný čas se dá příjemně trávit také ve Fisio Sport Centru. I tady vám nabídnou různé sportovní aktivity. Je zde i bazén, kde si můžete objednat zdokonalovací lekce plavání, zúčastnit se aerobiku, lekcí španělského tance nebo se třeba poradit se sportovní lékařem.

V Palma Nově funguje také potápěčské centrum, které se plně věnuje milovníkům potápění. Potápěčské kurzy pořádají jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé.
V letních měsících nabízí na pláži své služby wakeboardová škola. Wakeboard je vlastně lyže s mírně širším prknem. U pláže se návštěvníci mohou věnovat samozřejmě také vodnímu lyžování anebo šlapadlům.

V oblasti Palma Novy se nacházejí dvě pláže - Platja des Carregador a Platja Son Maties, které spojuje dlouhá plážová promenáda s restauracemi, kavárnami a obchody. Obě jsou velmi vhodné pro rodiny s dětmi díky křišťálově čisté vodě a bílému písku. Část je dokonce přizpůsobená pro handicapované a zdravotně postižené osoby. Za poplatek jsou k pronajmutí slunečníky a lehátka.
Kromě toho zde najdete malou zátoku Son Caliu, která vás jistě okouzlí svým jemným pískem a čistou vodou.

Pro veselou večerní zábavu je vám k dispozici mnoho restaurací, barů a tanečních lokálů. Ať už jste mladí nebo starší, všichni tu ve večerních hodinách najdete dostatek zábavy.
Vzhledem k výhodné poloze v blízkosti Palmy, je samozřejmě velmi jednoduché podniknout večer malý výlet do hlavního města.

Místo

Palma Nova 39° 31' 3.252" N, 2° 32' 14.2368" E
Location

Mallorca na Facebooku