Jste zde

Domů » Cala d’Or

Pláž Cala Mondrago

Mallorka - zátoka a pláž Cala Mondrago
Autor: Random_fotos

Cala Mondrago leží ve stejnojmenné zátoce, v blízkosti velkého letoviska Cala d’Or na jihovýchodním pobřeží ostrova Mallorca. Překrásná pláž tohoto letoviska je 75 metrů dlouhá a asi 60 metrů široká. Je malebně obklopená piniemi a skalami.

Pláž, která je známá také pod jménem Cala de sa Font de n’Alis, přitahuje návštěvníky svým jemným pískem. Vstup do moře je pozvolný, voda je průzračná a střídavě se leskne v různých odstínech modré a zelené barvy.
Na pláži si můžete za poplatek zapůjčit slunečníky a lehátka. K dalším pozitivním stránkám této pláže patří Modrá vlajka za kvalitu a umístění stanice první pomoci.

Pláž letoviska Cala Mondrago je vhodná pro rodiny s dětmi. Písek je jemný a vstup do moře je relativně pozvolný. Více prostoru pro hraní ale děti najdou na sousední pláži s’Amarador. Na pláži si můžete zapůjčit vodní šlapadla a moře nabízí velice dobré podmínky pro potápění. Na pláži dále najdete dvě restaurace a jeden bar.

Letovisko Cala Mondrago leží v chráněné přírodní rezervaci a až do současnosti se ubránilo turistickému stavebnímu boomu. Na pláži se nachází pouze dva hotely.
Po stezce, která vede podél skal, se asi po 10 minutách chůze dostanete k sousední pláži s’Amarador. Parkovací místa se nacházejí v bezprostřední blízkosti pláže.

Zařazení: 

Mallorca na Facebooku