Jste zde

Domů » Cala Santanyi

Pláž Cala Santanyi

Mallorská pláž Cala Santanyi
Autor: albarcam

Ten nejjemnější bílý písek, širokou nabídku služeb a nádherné okolí s domy a zelenou přírodou – to vše nabízí pláž Cala Santanyi.

Stejnojmenné malé letovisko je umístěné v překrásné zátoce na ostrově Mallorca. Je zde několik hotelů, restaurací i obchodů. Nachází se v nejzazší oblasti jihovýchodní části ostrova, asi 3,5 km jižně od Cala Figuera a 10 km jihozápadním směrem od letoviska Cala d´Or.

Zátoka se zařezává hluboko do pevniny a je obklopen skálami porostlými pěknou zelení. Přímo u vody stojí bílomodré domečky a přístřešky pro lodě.

Pláž letoviska Cala Santanyi má příjemnou polohu – je chráněna okolními skalami a piniovými stromy. Je pokryta velice jemným pískem a vstup do vody je pozvolný. Pláž je srovnatelná s plážemi letoviska Cala d´Or, ale zdaleka není tak přeplněná.

Díky jemnému písku, mělké vodě a dostatečnému prostoru pro hraní je velice vhodná pro rodiny s malými dětmi. Je navštěvovaná jak místními obyvateli tak i turisty.

Na pláži je k dispozici půjčovna lehátek a slunečníků, veřejné toalety, sprchy a parkoviště. Pro občerstvení a příjemné posezení jsou k dispozici plážové restaurace a bary. Nakoupit si můžete také v malém supermarketu, který se nachází blízko pláže.

Na pláži je možné zapůjčit si vodní šlapadla. Určitě se vyplatí mít s sebou pomůcky pro šnorchlování anebo potápění, protože místní podmořský svět je opravdovým zážitkem. Podmínky pro potápění jsou zde velmi dobré – především podél skal je v čiré vodě možné vidět mnoho zajímavých ryb.

Pláž je 100 metrů dlouhá, na šířku má průměrně přibližně 70 metrů a postupně se svažuje do moře. Moře má krásnou tyrkysovou barvu a písek je jemný a bílý. Průměrné roční teploty se na pláži Cala Santanyi pohybují okolo 18 stupňů a teplota vody dosahuje v průměru také asi 18 stupňů.

Zátoka u pláže Cala Santanyi
Autor: albarcam

Místo

Pláž Cala Santanyi 39° 19' 49.026" N, 3° 8' 49.8696" E
Zařazení: 
Location

Mallorca na Facebooku