Jste zde

Domů » Muro

Pláž Platja de Muro (Playa de Muro)

Mallorca s pláží Platja de Muro
Autor: SandraCC

Pláž Platja de Muro leží mezi městy Port d’Alcudia na severu a Can Picafort na jihu a patří do správy obce Muro. Zatímco směrem na Port d’Alcudii je celé území bohatě zastavěné domy a hotely, druhým směrem na Can Picafort je území zhruba o délce dvou kilometrů téměř bez civilizace. Celou oblast protíná silnice mezi oběma městy. Na jedné její straně je pláž a na druhé straně se z větší části rozkládá bažinatá oblast S’Albufera.

Kdo se ubytuje v okolí Playa de Muro a nechce jen ležet u bazénu nebo na pláži, ale také podnikat výlety, určitě si pronajme auto a nebude se vázat na místní autobusové linky. V sezóně sice jezdí velmi často, ale většinou jsou, a obzvláště v případě špatného počasí, přeplněné.
Zdejší bažiny jsou domovem pro mnoho komárů (mosquitos), proto je dobré se vybavit nějakým prostředkem proti tomuto nepříjemnému hmyzu.

Z letiště se sem jede po dálnici přes město Inca do Port d’Alcudie. Před vjezdem do Portu se odbočí na Can Picafort. Playa de Muro leží asi v půli cesty mezi těmito dvěma městy. Mezi Incou a Port d’Alcudií je na dálnici odbočka na obec Muro. Ta ale leží daleko od moře, takže na pláž se musí jet ještě dále po silnici a cesta se tak protáhne.

Mallorca na Facebooku