Jste zde

Domů » Port de Sóller

Pláž Platja den Repic

Mallorský přístav Port de Sóller
Autor: JeanM1

Pláž Platja den Repic najdete na severozápadním pobřeží španělského Baleárského ostrova Mallorca. Tato 350 metrů dlouhá a 30 metrů široká pláž z kamínků a písku se nachází v městečku Port de Sóller, u pobřežní silnice Passeig de sa Platja.

Platja den Repic se rozkládá na jižní straně zátoky Badia de Soller, přírodního přístavu mezi mysem Cap Gros a malým poloostrovem Racó de Santa Caterina s výběžky Punta de sa Creu a Bufador.

Východní hranici pláže tvoří skalnaté koryto ústí toku Torrent Major, přes které vede most pro pěší, bezprostředně na západ od něj je přístavní molo. Za mostem je poměrně hustá výstavba, a vede tudy i zhruba 200 m dlouhá široká promenáda s velkým množstvím venkovních míst k posezení.

Na východní straně ústí začíná Platja des Través, druhá plážová oblast v Port de Sóller, za kterou podél pobřeží vede tramvajová trať Tramvia de Sóller.

Díky umístění v centru je pláž hojně navštěvována, a vzhledem k její chráněné poloze v zátoce je velmi vhodná i pro děti. Pro návštěvníky jsou zde připraveny sprchy, stejně jako půjčovna slunečníků a lehátek. Pláž se během sezóny každý den uklízí a od 10 do 18 hodin je pod dohledem plavčíků.

Můžete si tady pronajmout šlapadla, a projet si na nich celou zátoku. Je třeba ale při tom dávat pozor na plující lodě, protože přístav Port de Soller je vzdálený pouze 500 metrů. Plavební dráhy jsou označeny bójemi.

Jídlo

V přízemí budov na ulici Passeig de sa Platja hned za pláží můžete navštívit restaurace, bary, kavárny a obchody. Ve 4. patře nedalekého hotelu Los Geranios působí kulinářsky vyhlášená restaurace S'Àtic, odkud se můžete kochat pohledem na záliv.

Trochu mírnější ceny za jídlo nabízejí restaurace na promenádě, ale také zahradní restaurace La Sinia s mallorskou kuchyní, kterou objevíte asi 200 m za hotelovým komplexem. Cestu vám ukážou cedule.

Vydáte-li se po silnici vlevo kolem pláže, dorazíte k mysu Cap Gros, odkud se dá sestoupit až k útesům, kde jsou opravdu skvělá místa ke koupání v průzračně čistém moři. Je odtud nádherný výhled na zátoku a na otevřené moře.

Perfektní výhled je i z prosklené terasy restaurace Faro Es vedle majáku na konci silnice. Kromě toho tady mají i výbornou kuchyni, čemuž ovšem odpovídají také poněkud vyšší ceny. Zajít sem se vyplatí zejména za hezkého počasí, kdy si můžete posedět venku na terase.

Příjezd a parkování

Autem sem dojedete jen od výjezdu z hlavní silnice ještě před tunelem u Sa Mola, pak se dáte kousek po staré silnici směrem na Port de Sóller a následně doleva přes tramvajovou trať a torrent.

Silnice vede po přejetí mostu k ruině hotelu Rocamar a zadní částí citrusových sadů a směřuje k západnímu konci promenády u zálivu a pokračuje až nahoru k mysu Cap Gros. Za pobřežní zástavbou v lokalitě Repic je pak u poslední zatáčky před vjezdem do letoviska u hotelu Los Geranios parkoviště pro návštěvníky.

Port de Sóller a kavárny na promenádě
Autor: JeanM1

Místo

39° 47' 26.0016" N, 2° 41' 30.0012" E
Location

Mallorca na Facebooku