Jste zde

Domů » Cala Rajada

Pláž Son Moll

Letovisko Cala Rajada

Letovisko Cala Rajada (nebo také Cala Ratjada) leží na malém skalnatém poloostrově, v severovýchodním cípu baleárského ostrova Mallorca, asi 3 km od městečka Capdepera. Vzniklo z původně rybářské vesnice a stalo se z něj oblíbené místo pro strávení letní dovolené. I přes vysokou návštěvnost turistů si ale částečně zachovalo svůj půvabný ráz.

V místě se nachází přístav, který má po hlavním městě Palma de Mallorca druhou největší rybářskou flotilu na ostrově. V přístavu kotví také plno jachet a plachetnic. Cala Rajada je velice oblíbená také díky živému nočnímu životu, který přitahuje hlavně mladé prázdninové návštěvníky.
Jižně od přístavu najdete krásnou zátoku s pláží Platja de Son Moll, která je dlouhá asi 150 metrů a v průměru 50 metrů široká.

Pláž je díky své tyrkysově modré vodě a jemnému písky velice populární. Na pláži je možnost zapůjčení lehátek a slunečníky. Je ale lepší přijít dříve, neboť jejich počet je omezený. U pláže se nacházejí bezplatná parkovací místa, která jsou ale v hlavní sezóně většinou obsazená již v dopoledních hodinách.

Pláž je vhodná pro rodiny s dětmi, písek je velice jemný a vstup do moře je prvních pár metrů relativně pozvolný. Na pláži nejsou nabízeny žádné možnosti pro vodní sporty. Naleznete zde ale plážový bar, kde si můžete objednat nápoje a jednoduchá jídla.
Od pláže Son Moll vede do staré části letoviska promenáda, na které natrefíte na různé kavárny, restaurace a obchody.

Místo

Pláž Son Moll 39° 42' 19.3788" N, 3° 27' 24.3396" E
Zařazení: 
Location

Mallorca na Facebooku