Jste zde

Domů » Port de Pollença

Port de Pollenca

Port de Pollenca na Mallorce za soumraku
Autor: AbrahamC

Port de Pollenca se nachází na severovýchodě ostrova Mallorca. Místo je také známé pod španělským jménem Puerto de Pollensa.
Leží u zálivu Pollenca, který je ohraničen poloostrovy Formentor a La Victoria. Port de Pollenca má asi 6 000 obyvatel a je oblíbený především mezi britskými turisty. Město ale není žádným centrem masového turismu, protože zde nejsou žádné obří hotely. Místní pláže jsou ale hojně navštěvované. Jedna se nachází mezi přístavem a výjezdem z města směrem na Alcudii. Bohužel v její bezprostřední blízkosti vede silnice, proto na ní člověk moc klidu nenajde.

Port de Pollenca je také stanicí autobusu, který jezdí v půlhodinových intervalech přes Alcudii a Port d’Alcudii do Can Picafortu. V letní sezóně jezdí i častěji. V některých hodinách jsou autobusy přeplněné (hlavně poslední autobus a první autobus po siestě). Do Alcudie se dá dojít i pěšky, cesta trvá přibližně hodinu a tři čtvrtě a vede po cyklistické stezce.
Z letiště se sem nejlépe dostanete po dálnici směrem na Alcudii a odtud ještě několik kilometrů po silnici, které vede podél moře.

Zařazení: 

Mallorca na Facebooku