Jste zde

Domů » Bendinat

Portals Nous, 1. část

Mallorca a městečko Portals Nous
Autor: fishsleepin

Městečko Portals Nous se nachází v jihozápadní části Baleárského ostrova Mallorca, několik kilometrů od hlavního města Palma de Mallorca. Územně je přičleněno k obci Calviá a na ploše přibližně 145 km² žije něco málo přes 2,5 tisíce obyvatel.

Toto místo je přímo charakteristické svým poklidem a luxusem, místní přístav jachet je známý jako jeden z nejprestižnějších na celém ostrově Mallorca a dodává městečku ten pravý význam. Na promenádě Marina Portals narazíte na luxusní restaurace, koktejlové bary, zmrzlinové cukrárny a obchody, které dělají toto místo jedním z nejexkluzivnějších v oblasti Calvia.

Samotná obec je trochu klidnější, rozkládá se zde staré centrum s malým rybářským přístavem. Určitě stojí za vidění tamní, vysoko položený farní kostel Nostra Senyora de Portals, odkud je nádherný výhled na celý přístav. Ze zátoky vede cesta až ke skalnatému výčnělku Punta Portals, kde se vine úzké schodiště dolů až ke krásné, 50 m dlouhé a 8 m široké písečné pláži.

Přístav jachet

Do přístavu Portals Nous (Puerto či Port Portals) je nejlepší příjezd od kruhového objezdu u Marinelandu, ovšem parkovacích míst tam není nijak mnoho. Všeobecně je místní parkování velkým problémem. Můžete tudy několikrát projíždět nahoru dolů a nenajdeme ani jedno volné místečko.

V přístavu kotví "super jachty", a to především německých, arabských a od nedávna též ruských majitelů. Působí tu i celá řada prominentních restaurací, které v průběhu času mění své majitele, a drahé obchody a agentury.

V západním cípu přístavu působí pobočka německé společnosti Gourmet-Tempels Tristan, která v roce 2012 musela vrátit michelinskou hvězdu a nyní zde působí jen jako Tristan Mar a Bistro Tristan. Můžete se tady najíst uvnitř nebo venku v nádherné zeleni. Cenově příznivější je sousední podnik Flanigan‘s a kromě toho tu působí celá řada restaurací a hospod, které se dají přiřadit ke střední cenové skupině.

Marineland

Před přístavem se nachází mořský zábavní park "Marineland", jakási zmenšená verze amerických mořských parků se show delfínů a lachtanů, s předváděním exotického ptactva, s akváriem se žraloky a s domem tučňáků.

Pro menší děti je nachystáno "mokré" dětské hřiště se skluzavkami. Celá ta legrace je ale poměrně drahá. Platí se cca 22 € za osobu, děti do 12 let věku zaplatí 16 €. Pouze při objednávce předem přes internet se dá něco ušetřit. Otevírací doba je denně od 9:30 do 18 hodin, zavřeno je od listopadu do Velikonoc.

Bendinat

Jen několik set metrů směrem na východ je umístěné letovisko Bendinat, kde najdete jedno z nejslavnějších golfových hřišť na ostrově Mallorca a úsek pláže. Tato část pobřeží je součástí luxusní rezidenční oblasti ostrova. V 19. století zde byl postaven neogotický hrad, který byl postaven podle jiných středoevropských hradů.

Místo

Portals Nous, Mallorca 39° 31' 55.6788" N, 2° 34' 13.134" E
Location

Mallorca na Facebooku