Jste zde

Domů » Porto Cristo

Porto Cristo

Mallorca, Porto Cristo s přístavem

Porto Cristo leží na východě ostrova Mallorca a je částí města Manacor. Bylo založeno teprve na konci 19. století, ale počátky osídlení této oblasti sahají až do dob starých Římanů. Dnes je z něj oblíbeným cíl turistů.
Pobřeží letoviska zabírá z větší části přístav, kde se nachází mnoho restaurací. Relaxovat se dá na krátké písčité pláži vedle přístavu. V bezprostřední blízkosti ale vede frekventovaná silnice a pláž proto není moc atraktivní.

Za návštěvu určitě stojí staré město. Každou sobotu dopoledne se na Passeig de la Sirena konají trhy. Parkoviště jsou za poplatek k dispozici u přístavu. Porto Cristo je známé i díky rozsáhlým jeskynním systémům, které se nacházejí nedaleko města. Nejznámější jsou jeskyně Coves del Drac (Dračí jeskyně) a Coves dels Hams a obě je možné navštívit. Jižně od Porto Crista jsou zálivy Cala Magrana, Cala Mendia a Cala Anguila.

Z letiště se sem dostanete po rychlostní silnici směrem na Manacor, poté se odbočí na Porto Cristo. Z okolních měst (například S’Illot, Sa Coma) sem jezdí mnoho autobusových linek. Kdo by chtěl odtud cestovat do hlavního města Palma de Mallorca, může jet autobusem do Manacoru (asi 25 minut) a odtud dále vlakem (asi jedna hodina).

Mallorca, Porto Cristo u moře

Mallorca na Facebooku