Jste zde

Domů » Sa Ràpita

Sa Ràpita

Sa Ràpita, Mallorca

Ospalá rybářská vesnice Sa Ràpita (španělsky La Rapita) leží na jihu ostrova Mallorca, severně od mysu Cap de Ses Salines a letoviska Colonia de Sant Jordi. V posledních letech se i zde začalo s výstavbou hotelů a prázdninových domů, ale i přesto Sa Ràpita nadále zůstává velmi klidným místem. Je pořád ještě vzdálená od masové turistiky a je "tajným tipem" pro návštěvníky, jak poznat opravdovou a skutečnou Mallorcu.
Za návštěvu stojí přístav pro jachty a samozřejmě místní pláž Platja Ràpita. Vedle golfu a pěší turistiky zde samozřejmě můžete vyzkoušet vodní sporty jako je surfování, plachtění nebo potápění.

Sa Ràpita se nachází v přírodní rezervaci, v blízkosti dvou z nejkrásnějších pláží na ostrově Mallorca, Ses Covetes a známé pláže Platja des Trenc. Na další okouzlující pláže podél jižního pobřeží se nejlépe dostanete lodí.
Za prohlídku také stojí solná pole (Salines de Llevant) u města Ses Salines. Západně od obce leží typické mallorské vesničky Son Bieló a S’Estanyol de Migjorn.

Z letiště se sem dostanete buď přes Llucmayor nebo Campos. Z jihovýchodní části ostrova se jede přes města Santanyí a Ses Salines.

Sa Ràpita, Mallorca

Mallorca na Facebooku