Jste zde

Domů » Santa Ponça

Santa Ponça

Santa Ponsa

Letovisko Santa Ponça (nebo také Santa Ponsa) se nachází na jihozápadě ostrova Mallorca a je jednou z nejrychleji rostoucích prázdninových destinací na ostrově. Leží asi 20 km od hlavního města Palma de Mallorca a žije zde kolem 9 tisíc obyvatel. Historie a místní tradice předurčují celkový obraz tohoto města. Tato zvláštní směsice jakoby formovala celý region, který je charakterizován zejména krásnými plážemi a přístavem obklopeným zelenými kopci.

Na hlavním náměstí Santa Ponsy stojí kaple Capilla de la Piedra Sagrada (v překladu Kaple svatého kamene). Je předmětem náboženského uctívání a konala se v ní první křesťanská mše na Mallorce po příjezdu krále Jaume I. Další zajímavou památkou je také Castellot de Santa Ponsa, stará strážní věž ze 14. století.

Přístav Santa Ponça se nachází v krásném přírodním zálivu La Caleta a již jen z tohoto důvodu stojí za vaši návštěvu. Na tomto místě vstoupil španělský král Jaume I. roku 1229 poprvé na Mallorcu, aby ji osvobodil od Maurů. Velký kříž v přístavu stále připomíná tuto historickou událost. První zářijový víkend se také na nedaleké pláži koná ukázka bitvy po přistání krále na ostrově.

Hlavní písečná pláž v Santa Ponçe je 300 m dlouhá a 60 m široká, a díky mělké vodě obzvláště vhodná pro děti. Najdete tu také plážový bar a další stánky s občerstvením. Dále na sever se rozkládá malá, 150 m dlouhá pláž Calo d'en Pellicer. Tento záliv je poněkud více chráněn než široká a otevřená hlavní pláž. Můžete si tady v klidu vychutnat, a to zejména v ranních hodinách, průzračné moře na ještě prázdné pláži.

V letovisku máte skutečně velkou nabídku sportovních aktivit. Sportovní středisko Polideportivo v centru města nabízí rekreantům celou řadu nejrůznějších zařízení pro fotbal, tenis, hokej na kolečkových bruslích, U-rampu, bowling i basketbal. Také milovníci vodních sportů budou nepochybně velmi spokojeni. V přístavu pro plachetnice a motorové čluny jsou půjčovny vodních skútrů a o zábavu se postará i vodní lyžování anebo windsurfing.

Kromě toho tu najdete ještě tři golfová hřiště, z nichž jedno je ale k dispozici výhradně pro členy klubu. Golfové hřiště Santa Ponsa I si udělalo v posledních letech jméno po celé Evropě a je nyní známé svými mezinárodními turnaji. Golfclub Santa Ponsa II je ideální pro technické golfisty. Hřiště má náročný kurz, který vyžaduje hodně soustředění a je známo jako vůbec nejtěžší hřiště na celých Baleárských ostrovech. Golfové hřiště Santa Ponsa III je obklopeno piniovým lesem.

Místo

Santa Ponça 39° 30' 33.552" N, 2° 28' 6.0312" E
Zařazení: 
Location

Mallorca na Facebooku