Jste zde

Domů » S’Arenal (El Arenal)

S’Arenal (El Arenal)

Mallorca a S’Arenal

S’Arenal (katalánsky L’Arenal a španělsky El Arenal) je turistické letovisko na jižním pobřeží baleárského ostrova Mallorca, žije zde asi 17 tisíc obyvatel. Leží na jihovýchodním konci pláže Platja de Palma, která je dlouhá asi 6 km a patří částečně k hlavnímu městu Palma de Mallorca a částečně k vnitrozemskému městu Llucmajor.

Hranici mezi těmito dvěmi částmi tvoří vodní proud Torrente Jueus,který se vlévá do Středozemního moře.
Přechod mezi Palmou a Llucmajorem není poznat, protože turistické aktivity a služby jsou na obou místech stejné. Jediný rozdíl je v tom, že budovy S’Arenalu de Llucmajor jsou vyšší než v oblasti Palma.

Arenal se nachází na jihovýchodním konci zálivu Badia de Palma, severovýchodně od mysu Cap Enderrocat, který uzavírá záliv na jihovýchodě. Od severozápadně položeného centra města Palma je vzdálen 12 km, od mezinárodního letiště asi 6 km.
S’Arenal hraničí i s dalšími obcemi, ale protože jejich výstavba leží těsně vedle sebe, jsou jednotlivá místa nazývána mnoha turisty a místními obyvateli často jen jednoduše jako "Arenal".

V letovisku se nachází mnoho hotelů všech kategorií, celá oblast i s pláží patří k turistickým střediskům na Mallorce, která jsou hojně navštěvovaná i v zimě.
Turistická infrastruktura je tu opravdu bohatá, jsou zde restaurace, bary, internetové kavárny, supermarkety i pošta. Každé úterý a čtvrtek dopoledne se zde konají trhy, kde si můžete zakoupit nejen čestvou zeleninu a ovoce.

S’Arenal a okolí

Mallorca na Facebooku