Jste zde

Domů » S'Illot

S’Illot

S’Illot, Mallorca

S’Illot leží na východě ostrova Mallorca, asi 20 kilometrů od města Manacor a 60 km východně od hlavního města Palma de Mallorca. S'Illot je také známý pod jmény Moreia Cala nebo Platja de S'Illot. Svůj název získal podle nedalekého skalnatého ostrova. Letovisko je postavené přímo u zálivu Cala Moreia. Směrem na jih od něj se nachází obec Porto Cristo, která je známá svým přírodním přístavem. Malý turistický vláček spojuje městečko s ostatními prázdninovými místy na pobřeží.
Na pláži Platja de sa Moreia se rozkládají hotely, které sahají téměř až k moři. Vlastníkem prvních hotelů, které zde byly postaveny již v 50. letech minulého století byl Pere Caldentey, brankář fotbalového klubu Fútbol Club Barcelona. Písečné duny na pláži jsou dlouhé téměř 350 metrů a na šířku mají asi 35 metrů. Na jižním konci pláže se nachází malý přístav.

Do S’Illotu se z letiště dostanete po rychlostní silnici směrem na Manacor, kde je značená odbočka na Porto Cristo. Odtud se jede po značené silnici na S’Illot. Cesta z letiště trvá asi jednu hodinu.

Mallorca na Facebooku