Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Vesnička Alquería Blanca

Alquería Blanca a nedaleký klášter Santuari de la Consolacion

Vesnička Alquería Blanca je obklopena krásnou přírodou a leží v kopcovité krajině jihovýchodní části ostrova Mallorca. Tato obec je součástí obce Santanyi a zachovala si až dodnes svůj arabský původ a zemědělský charakter. Alquería Blanca je vzdálená od hlavního města Palma de Mallorca vzdálená cca 50 km, má necelý tisíc obyvatel, kteří vynikají otevřenou pohostinností.

Nejdůležitější místní zajímavostí je obranná věž Església Nuestra Seňora de la Consolacion. Na místním náměstíčku se odehrává zdejší společenský život, ze zde i kostel s farou. Můžete také navštívit restaurace a bary a dát si třeba vynikající tapas. Týdenní trhy se stánky s ovocem a zeleninou se konají každé úterý. V obci je také lékařské středisko Seguridad Social a různá sportovní zařízení.

Bezprostředně v sousedství Alquería Blancy stojí 400 let starý klášter "Santuari de la Consolacion", který byl postaven v 16. století. Návštěva tohoto kláštera určitě stojí za to. Okolo tohoto starobylého kláštera rostou krásné kaktusy, agáve a palmy a je odtud nádherný výhled na pobřeží. V blízkosti se rozprostírá přírodní park Mondragó a četné zátoky s křišťálově čistou vodou.

Na sportovní nadšence čeká golfový areál "Vall D'Or" a nedaleká koňská jízdárna, které se vhodným způsobem postarají o nějakou změnu při trávení vaší dovolené. Nejbližšími sousedními obcemi jsou Santanyi a Cala d'Or.

Alquería Blanca a nedaleký přírodní park Mondragó

Mallorca na Facebooku