Jste zde

Domů » Cala San Vicenc

Cala San Vicenc

Část letoviska Cala San Vicenc

Cala San Vicenc (Cala San Vincente) leží na severovýchodě ostrova Mallorca a je pod správou města Pollença. Obec najdete asi 60 km severně od hlavního města Palma de Mallorca. Letovisko nabízí turistům čtyři pláže: Cala Barques, Cala Molins, Cala Clara a Cala Carbo. Pro koupání jsou asi nejlepší ty první dvě jmenované.

Na některých z nich můžete pozorovat rybáře, jak spravují své sítě a skládají čerstvě vylovené ryby. Ze všech pláží se vám ale naskytne velkolepý výhled na útesy poloostrova Formentor. Úchvatné jsou skály příkrého pobřeží Tramuntana. Při odpovídajícím větru jsou na pláži daleko větší vlny než na jiných místech.

Toto letovisko je oblíbené především mezi turisty z Velké Británie. Ačkoli je hojně navštěvováno, nabízí velmi málo služeb pro turisty. Kdo by zde chtěl například vyrazit na párty, žádný vhodný bar zde nenajde. V podstatě je Cala San Vicenc pořád rybářskou vesnicí a je vhodným místem pro strávení dovolené pro rodiny s dětmi a starší páry.

Z letiště sem lze přijet po dálnici směrem na Alcúdii přes město Inca. Zde se odbočí směrem do Pollency, kde je značená odbočka na Cala Sant Vicenc.

Cala Barques - moře s jachtami
Zařazení: 

Mallorca na Facebooku