Jste zde

Domů » Pláže

Costa dels Pins

Costa dels Pins (de los Pinos) se nachází na východním pobřeží ostrova Mallorca, na severním konci zálivu Cala Millor.

Idylické místo je poměrně hodně ukryté v hustém borovém lese. Nachází se před členitým skalnatým pobřežím u osamocené písečné pláže Platja d`es Rivell.

K letovisku se dostanete od místa Son Servera nebo od golfového hřiště Pula po značené pobřežní příjezdové cestě. Další trasa je možná i po pobřežní silnici přes Cala Bona.

Podobně jako v nedalekém městečku Canyamel se skrývá i tady na zalesněných svazích mnoho vil, postavených v přímo pohádkové poloze.

Na písečné pláži Platja d`es Rivell (místy s oblázky) na začátku letoviska toho moc zajímavého není. Na rozdíl od pláží u Cala Bona a Cala Millor tady ale vládne příjemný klid.

Tyrkysově zbarvené moře je tou nejlepší pozvánkou pro koupání, plavání nebo potápění v okolních zátokách. Mnoho významných a bohatých lidí si zde proto vybudovalo své letní rezidence.

Pláž je ideální i pro rodiny s dětmi díky průzračné a čisté vodě. Asi 700 metrů dlouhá pláž nabízí také sprchu a plavčíky, k pronájmu i slunečníky a lehátka. Na odlehlých místech je neoficiálně možný i nudismus.

Tato pláž hraničí s úsekem pláže Cala Bona, Port Vell. Podél pobřeží jsou další restaurace s výbornou kuchyní, často s výhledem na Středozemní moře. Od Cala Milloru až ke Costa de Los Pinos je to asi 3 km daleko a téměř celou trasu je možné projít pěšky. Mezi středisky ale také jezdí turistický vláček.

Doporučujeme navštívit plážovou restauraci "Sa Rotja", kde se dá zakoupit malé občerstvení, zmrzlina, nápoje, káva, koláče a rybí pokrmy.

Jediné ubytování nabízí hotel Eurotel Punta Rotja, je poměrně luxusní, nabízí skvělý servis a také klid a pohodu. Z mořské terasy je nádherný výhled na celou pobřežní oblast.

Nedaleko pláže se u golfového hřiště Son Servera nachází restaurace La Piazetta, jejíž italská kuchyně je vyhlášená. Ceny jsou zde ovšem poněkud vyšší.

Dají se odtud také podnikat nádherné výlety. Jedním z cílů tak mohou být například jeskyně Cuevas del Hams v Porto Cristo s neobvykle tvarovanými stalagmity, které můžete ve čtrnácti "sálech".

Dále se můžete vydat na safari do přírodního parku, kde se návštěvníci mohou setkat při projížďce autobusem nebo autem s mnoha lvy, slony nebo zebrami.

Na výlet do minulosti láká jedna z nejpůsobivějších opevněných věží ostrova Mallorca. Torre de Canyamel pochází ze 13. století a je obklopena velkými fíkovníkovými a mandlovníkovými plantážemi. Točité schodiště vás zavede k nádhernému výhledu do údolí.

Místo

Costa dels Pins, Mallorca 39° 38' 17.0772" N, 3° 24' 34.3584" E
Location

Mallorca na Facebooku