Jste zde

Domů » Sa Coma

Pláž Sa Coma

Pláž Sa Coma

Letovisko Sa Coma se nachází asi 15 km východním směrem od města Manacor, na východním pobřeží ostrova Mallorca. Postupem času se staré turistické centrum spojilo s letoviskem S´lllot, které je oproti Sa Comě mnohem klidnější.

V místě se nacházejí hotely, apartmánové domy, restaurace i bary. Většina těchto budov byla postavena v nedávné době. Moderní hotely nejsou zrovna nejmenší, ale naštěstí jsou trochu architektonicky pěkné na první pohled.

Letovisko má velmi pěkně udržovanou malou zátoku s mírně se svažující pláží do moře, která je díky pozvolnému vstupu do vody vhodná pro rodiny s dětmi.

Písečná pláž je skoro 900 metrů dlouhá, její průměrná šířka je asi 60 metrů. Voda je průzračná a čistá, díky tomu byla pláž oceněna Modrou vlajkou. Návštěvníci si zde ale musí dát pozor na spodní proudy, které jsou občas dost silné.

Platja de Sa Coma je spíše méně navštěvovaná, nachází se nedaleko centra a v jejím okolí rostou palmy, borovice a keře.

Na některých částech je k dispozici kvalitní turistická infrastruktura (záchranář, půjčovna lehátek a slunečníků, restaurace, plážový bar, dětské hřiště, veřejné toalety) a spousta zábavy včetně nabídky vodních sportů.

V jiných částech zase tyto služby chybí, zato je zde ale nádherný klid, dá se tu příjemně relaxovat nebo si třeba pod stínem pinií udělat piknik. Pláž je dostupná autobusem nebo autem, parkoviště se nachází nedaleko.

Hned vedla pláže se nachází promenáda s restauracemi a bary, na kterou navazuje pobřežní promenáda jižněji položeného letoviska S´lllot. Procházka po promenádě nabízí spoustu turistických možností, dovede vás třeba k přilehlému severnímu výběžku Punta de Amar se starou pevnostní věží na špičce poloostrova.

Trochu stranou od letoviska, u silnice do města Porto Cristo, se nachází safari "Reserva Africa", které můžete projet v autě nebo vláčkem. Součástí safari je malá ZOO, kde se nacházejí výběhy pro šelmy, slony, opice a další zvířata. Stejně jako většina komerčních atrakcí na ostrově Mallorca, to ale není zrovna levná zábava.

Největší krápníková jeskyně Coves del Drac (Dračí jeskyně) se nachází asi 9 km jižním směrem od letoviska Sa Coma.

Místo

Pláž Sa Coma 39° 34' 32.3976" N, 3° 22' 43.2156" E
Location

Mallorca na Facebooku