Jste zde

Domů » Can Pastilla

Can Pastilla

Can Pastilla na ostrově Mallorca

Can Pastilla je částí hlavního města Palma de Mallorca, která leží blízko letiště a má přibližně 4 500 obyvatel. V její blízkosti se nachází několik zátok – Cala Gamba a Cala Estància a také přístav. Can Pastilla na severovýchodě společně s Arenalem na jihovýchodě Mallorky tvoří konce pláže Platja de Palma (Playa de Palma) a jsou tak ideálními výchozími body pro návštěvu pláže.

Hotely v této oblasti jsou již celkem zastaralé a většinou mají pouze tři a méně hvězdiček. Díky tomu a také kvůli hluku z letiště je zde ubytování cenově výhodné. I přes tyto možné nepříjemnosti je Can Pastilla hezkým místem pro dovolenou.
Město nabízí mnoho služeb pro turisty – internetové kavárny, poštu, obchody a supermarkety, na pláži je k dispozici několik barů – Balneario 9 až Balneario 15. Mezi plážemi jezdí turistický vláček, který staví také u barů. V centru města se v úterý a ve čtvrtek se zde konají místní trhy. Do Can Pastilly se lze dostat buď autobusem, autem, taxi nebo i pěšky. Do Palmy lze také dojít pěšky nebo je možné jet jednou z autobusových linek.

Ostrov Mallorca s městečkem Can Pastilla
Zařazení: 

Mallorca na Facebooku