Jste zde

Domů » Can Picafort

Can Picafort a informace

Can Picafort - nedaleká pláž Playa Muros
Autor: jcoterhals

Can Picafort je turisticky oblíbené místo, zejména pro koupání v zálivu Alcúdia. Leží skoro 10 km jižním směrem od letoviska Port d´Alcudia a se svými 6 000 obyvateli je největší částí obce Santa Margalida. Je to čistě turistické letovisko.

Velmi hezká je procházka po místní promenádě, která byla v posledních letech opravena za nemalé finanční náklady. Promenáda poskytuje v okolí přístavu také krásná místa, kde se můžete posadit a odpočívat. Podél promenády se nachází pláž, která je ovšem poněkud úzká a ne příliš přitažlivá. Krásnější a také rozlehlejší je pláž na severním konci letoviska, ve směru na Port d´Alcudii. Ta se rozkládá v délce několika kilometrů téměř bez přerušení.

Mezi Can Picafortem a Port d´Alcudií se nenachází na poměrně dlouhé části pobřeží žádná hotelová a jiná ubytovací zařízení, poněvadž ve vnitrozemí v oblasti bažin s´Albufera mají domov vzácné druhy ptáků. Bohužel tato cenná ekologická oblast slouží také jako líheň pro komáry písklavé. Tudíž v okolních letoviscích musíte počítat s vyšším výskytem těchto protivných dotěrů.

Pro ty, kteří nechtějí pobývat jenom v místě svého ubytování, se zde bohužel nenabízí velké množství výletů. Can Picafort má sice dobrou turistickou infrastrukturu s mnoha hotelovými zařízeními, nachází se zde ale jen malé množství zajímavostí.

Přes toto místo vede frekventovaná silnice z Port d´Alcudia do Arty, která se zde rozděluje do dvou směrů. Mezi Can Picafortem a Port de Pollencou jezdí pravidelně přes Alcúdii linkové autobusy. Je proto možné si udělat výlet do Picafortu i bez toho, aniž byste si museli pronajímat auto. Především ve dnech, kdy je špatné počasí, jsou ovšem autobusy v tomto směru přeplněné.

Přesto se ale Can Picafort hodí jako výchozí nebo cílové místo vycházek podél pláže směrem na Port d´Alcudii. Díky linkovým autobusům může každý podle své chuti a fyzických možností jít jednu cestu pěšky a zpět zvolit dopravu veřejným dopravním prostředkem. Protože trasa autobusu vede jen několik stovek metrů od pláže a také v "území nikoho" s bažinami jsou zastávky, může být v případě potřeby procházka předčasně ukončena. Vzhledem k tomu, že sluneční paprsky jsou u moře velmi silné, měli byste při procházce myslet také na ochranu před sluncem.

Mallorca na Facebooku