Jste zde

Domů » Pláže

Estellencs

Estellencs

Uprostřed pohoří Serra de Tramuntana leží malá a malebná horská vesnička Estellencs. Nachází se asi 32 km od hlavního města Palma de Mallorca a žije zde asi 400 obyvatel. Je to ideální místo pro odpočinek a různé aktivity na čerstvém vzduchu, jako je pěší turistika, pozorování ptáků nebo ježdění na kole. Vykoupat se můžete v nedalekém zálivu nebo se vydat lodí podél krásného pobřeží ostrova Mallorca.

Samotná obec vás bezpochyby nadchne svou přirozeností, úzkými uličkami a kamennými domy. Rychle tady pocítíte náladu, která tu panovala v minulosti. Lidé zde žili v budovách bez oken nebo v obranné věži kostela z 15. století, kam se místní obyvatelé uchylovali před útoky pirátů. Je to místo, kde se zastavil čas. Ale i tak Estellencs nabízí svým návštěvníkům pestrý zábavní program s bary a restauracemi s místní a národní kuchyní.

Úzká cesta vede přes zahrady až k malé oblázkové pláži Cala Estellencs s malou zátoku. Místo je velmi vhodné jak pro pěší turistiku a pozorování přírody, tak i pro nenáročné výlety po pláži.
Po silnici se z obce dostanete do vnitrozemského městečka Andratx (asi 18 km) a také byste si neměli nechat ujít výlet přes obec Deiá do Sólleru.

Estellencs - pobřeží

Mallorca na Facebooku