Jste zde

Domů » Can Picafort

Pláž v Can Picafortu

Jedna z pláží letoviska Can Picafort

Letovisko Can Picafort v zátoce Alcúdia vzniklo z rybářské vesnice. Je to známé centrum s mnoha hotely, které se již řadu let zaměřuje především na turistický ruch. Většina hotelů se zde začala stavět od roku 1960 a tak je jejich vybavení většinou střední kategorie.

Obrázek letoviska byl v posledních letech vylepšen výsadbou zeleně, založením pěších zón a zón s omezeným dopravním provozem.
Can Picafort je letovisko, které najdete asi 10 km jižním směrem od střediska Port d´Alcudia. Má několik pláží a jeho hlavní pláž se nazývá jednoduše Platja de Can Picafort.

Pláž je dlouhá 1,3 km a je pokrytá jemným pískem. Vstup do moře je relativně pozvolný, ale na některých místech není pláž příliš široká. Pláže, které se nacházejí před velkými hotely, jsou v období od května až do konce září většinou přeplněné a tak si pro volné místo musíte dojít o kousek dál.

Plážová promenáda vede od přístavu až k pláži Son Baulo. Na promenádě se můžete občerstvit v mnoha restauracích a barech a na pláži jsou nabízeny různé možnosti vodních sportů jako surfování, vodní lyžování anebo samozřejmě také vodní šlapadla.

Místo

Platja de Can Picafort 39° 46' 0.1308" N, 3° 9' 19.4472" E
Zařazení: 
Location

Mallorca na Facebooku