Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Mys Cap de Formentor

Cap de Formentor na Mallorce

Při příletu na Mallorcu je mys Cap De Formentor a jeho maják asi první věcí, kterou člověk z letadla na ostrově uvidí. Kap je výběžkem poloostrova Formentor a je také nejvýchodnější částí ostrova. Patří mezi nejoblíbenější turistické cíle.
Zdejší maják je 167 metrů vysoký a z jeho vrcholu se nabízí nádherný výhled na celý poloostrov. Při dobrém počasí lze dohlédnout až na sousední ostrov Menorca. Kdo by chtěl mít ještě lepší výhled do okolí, tak se vypraví na rozhlednu Mirador es Colomer nebo na ještě výše postavenou strážní věž Talaia d’Albercuix.
V blízkosti majáku je bezplatné parkoviště, které je ale velmi malé a především v letní sezóně je problém najít místo k parkování. Proto se doporučuje navštívit maják ještě před desátou hodinou ráno, kdy většina turistů ještě v hotelech snídá.

Z letiště se sem dostanete po dálnici směrem na Alcudii, poté se odbočí směrem na Port de Pollenca. Odtud je to k mysu dalších 18 km. Cesta vede hornatým terénem, proto by neměla být, co se týče potřebného času, podceňována. Z Port de Pollency trvá cesta bez zastávek minimálně půl hodiny. Na trase je mnoho dalších míst, která nabízí krásný výhled, ale pokud chcete maják stihnout ještě bez zástupu mnoha turistů, doporučuje se na nich zastavit až při zpáteční cestě.

Mezi Port de Pollenca a Cap de Formentor leží známá stejnojmenná pláž i známý hotel. Přímý vjezd na pláž a k hotelu je uzavřen. Kdo se chce dostat na pláž, musí zaparkovat na vzdálenějším placeném parkovišti a zbytek dojít pěšky. Drahé parkovné lze ale ušetřit, protože se sem dá dojet autobusem po trase z Can Picafortu přes Ciudad de los Lagos, Port d’Alcudii, Alcudii až do Port de Pollency.

Pobřeží Mallorky u kapu Cap de Formentor

Mallorca na Facebooku