Jste zde

Domů » Paguera

Cala Fornells

Cala Fornells, Mallorka

Cala Fornells je záliv v blízkosti letoviska Paguera a označuje také prázdninové zařízení, které tento záliv obklopuje. V některých publikacích je místo označováno také jako městská část Paguery. Je to tím, že Paguera a Cala Fornells se rozrostly do té míry, že dříve jasná "rozdělovací čára" mezi místy je na mnohých místech už těžce rozpoznatelná.

Letovisko je tvořeno převážně prázdninovými domy. Prakticky celý svah byl zastavěn, ale naštěstí se zde nenachází vyšší budovy. Kolem zálivu se nachází také pár hotelů, kde jsou ubytováni převážně němečtí turisté. Tyto hotely většinou působí exkluzivním dojmem ve srovnání s Paguerou, která je spíše zaměřena na masový turismus.

V malém zálivu se bohužel nachází pouze malý kousek písečné pláže. Pláž je totiž převážně skalnatá, pokud se chcete dostat do vody, musíte na většině míst použít žebřík. Pokud raději hledáte klasickou písečnou pláž, raději zavítejte do sousední Paguery, kde se nacházejí pláže Platja Palmira, Platja de Tora nebo Platja de la Romana.

Pokud se budete v Cala Fornells nudit, může využít výletní lodě do Port d´Andratx nebo na ostrov Sa Dragonera.
Z letiště se sem dostanete rychle po silnici Via Cintura a po dálnici Ma-1, autem je to asi půl hodiny. Pokud chcete jet na letiště autobusem, musíte přestupovat v hlavním městě Palma de Mallorca.

Cala Fornells - Mallorka

Mallorca na Facebooku