Jste zde

Domů » Calas de Mallorca

Calas de Mallorca a zálivy

Záliv Cala Domingos
Autor: chaouki

Calas de Mallorca je místo ležící na severovýchodním pobřeží ostrova Mallorca, které vytváří několik zálivů. Příjemné letovisko leží mezi městečky Porto Cristo a Portocolom, na sever od obce Cala Murada. Středisko spadá pod obec Manacor a tvoří jej mnoho hotelů, prázdninových domů a letních bytů.

Turisticky nejlákavější jsou především dva zálivy, Cala Antena a Cala Domingos na jihu, jejichž pláže získaly Modrou vlajku za čistotu. Jsou vlastně tvořeny dvěma dalšími zálivy, které jsou uprostřed odděleny skalním výběžkem. Konkrétně jsou to zálivy Platja Es Domingos Petits (Cala Domingo Petits) a Platja Es Domingos Gran (Cala Domingo Gran). Tato část obce Cales de Mallorca, která leží na jihu, je v některých katalozích cestovních kanceláří označována jako Platja Tropicana. Asi uprostřed tohoto místa leží ještě jeden záliv Sa Romeguera (Cala Romaguera), který se ale ke koupání nehodí.

Směrem na sever od Calas de Mallorky se nachází mnoho dalších zálivů, ke kterým lze dojít pouze pěšky nebo dojet lodí. Například Caló des Soldat, Cala Bóta, Cala Virgili, Cala Magraner, Caló des Serral, Cala Sequer, Cala Varques, Cala Falcó. Jižním směrem se nachází Cala Murada.

Kdo chce jet do místa Calas de Mallorca z letiště, musí jet až do Camposu (silnice je až po Llucmajor vystavěna jako dálnice). Z Camposu musíte dále pokračovat až do Felanitxu, odkud budete dále sledovat značení na Portocolom. Těsně před Portocolom se odděluje silnice, která odbočuje směrem na Porto Cristo. Calas de Mallorca je odtud vzdálená už jen několik málo minut.

Záliv Cala Antena

Mallorca na Facebooku