Jste zde

Domů » Can Picafort

Can Picafort

Can Picafort, Mallorca - moře a pobřeží

Can Picafort na ostrově Mallorca je velmi oblíbené letovisko, které leží asi deset kilometrů jižně od přístavu Port d’Alcudia. Je největší částí města Santa Margalida a má necelých 6 000 obyvatel. Má velmi dobrou turistickou infrastrukturu, nabízí ale velmi málo pamětihodností, které lze navštívit. Mezi letoviskem a městem Port de Pollenca jezdí pravidelné autobusové linky, takže je možné podnikat výlety do okolí.
Pro turisty zde byla postavena pěkná promenáda, která vede až do přístavu, podél této promenády se rozkládá úzká pláž. Hezčí a větší, několik kilometrů dlouhá, pláž se nachází severně od Can Picafortu směrem na Port d’Alcudii.
Mezi těmito městy nejsou postaveny žádné hotely, protože se v této oblasti nachází bažiny S‘Albufera, kde sídlí různé vzácné druhy ptáků. Tyto bažiny jsou také domovem mnoha komárů, proto je dobré se připravit na jejich zvýšený výskyt i v okolních městech.
Pěkná je také procházka po pláži mezi městečky. Pro koho by byla tato cesta náročná, může jet i autobusem nebo se svézt jen do půlky této trasy a dále pokračovat pěšky.

Can Picafort, Mallorca - v přístavu
Can Picafort, Mallorca - pobřežní promenáda podél pláže

Mallorca na Facebooku