Jste zde

Domů » Colònia de Sant Jordi

Colonia de Sant Jordi - informace

Colonia de Sant Jordi - Mallorka

V nejjižnější části ostrova Mallorca, na území obce Ses Salines, leží prázdninová oblast Colonia de Sant Jordi, která má téměř 3000 obyvatel. Původně bylo místo rybářskou vesnicí, dnes ale tomuto místu dominují převážně hotelová zařízení.

Přestože se přímo podél samotného letoviska nenachází žádná písečná pláž, hodí se i přesto pro turisty, kteří vyhledávají koupání v moři. Na severovýchodním konci zástavby začíná kilometr dlouhá, přírodní pláž Es Trenc, která patří k nejkrásnějším na Mallorce. Na východ od osady leží pláže Platja des Dolc a Platja des Carbo.

V roce 2008 bylo v Colonia Sant Jordi otevřeno návštěvnické centrum, kde se dozvíte spoustu informací, mimo jiné také o souostroví Cabrera, které se nachází 13 kilometrů směrem na jih od pobřeží. Během letní sezóny sem jezdí z Colonie výletní lodě.

Z letiště se do Sant Jordi nejrychleji dostanete autem po dálnici Ma-19, která je až po Llucmajor víceproudá. Odtud dále pojedete směrem na Campos, kde pak odbočuje silnice Ma-6040, která vede přímo do Colonia Sant Jordi.

Es Trenc - Mallorka
Zařazení: 

Mallorca na Facebooku